Ελληνικές γεύσεις σε πρακτικές και όμορφες συσκευασίες!
Wild Aroma
Herbs & Spicies
Ελευθερίας 20 & Αλ Μινωτή
71414, Ηράκλειο
Κρήτη, Ελλάδα

Search

Συνταγή για Μουσακά

Συστατικά:

1 κιλό μελιτζάνες,
½ κιλό κιμά,
1 φλιτζάνι βούτυρο, 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας,
μαϊντανός,
αλάτι,
πιπέρι,
μείγμα μπαχαρικών για μουσακά
μοσχοκάρυδο,
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη λεπτά,
4 φλιτζάνια γάλα,
τριμμένο τυρί γραβιέρα,
μπεσαμέλ.

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι,
προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να ασπρίζει.

Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι,
μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Αφήστε τον κιμά και τη σάλτσα να σιγοβράσει
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα  μπεσαμέλ
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Πάρτε ένα φλιτζάνι σάλτσα Bιchamel και ανακατεύουμε μέσα στο κιμά. Σε
εν τω μεταξύ πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Λιώστε το
υπόλοιπο βούτυρο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο το βούτυρο τις μελιτζάνες και στις δύο πλευρές.
Τοποθετήστε τους επίπεδη σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να ροδίσει
καφέ και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε ένα στρώμα από μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος,
σκεπάζουμε με το μισό του κιμά μίγμα το κρέας και τα πασπαλίζουμε πάνω από το μισό φέτα
τυρί. Επαναλαμβάνω, για άλλη μια φορά να καλύπτει τις μελιτζάνες με κιμά
μίγμα το κρέας και τυρί φέτα.

Τέλος προσθέτουμε ένα άλλο στρώμα της μελιτζάνας
και τοποθετήστε την υπόλοιπη σάλτσα Bιchamel στην κορυφή και πασπαλίζουμε με
η γραβιέρα. Ψήνουμε σε φούρνο υποβοήθησης ανεμιστήρα στους 180 βαθμούς για 45
λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.