Γεμιστά

 Γεμιστά με βότανα & μπαχαρικά

Κλασική Ελληνική Κουζίνα,

Συστατικά:

6 ώριμες ντομάτες,
6 πιπεριές,
μισό κιλό κιμά,
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι,
χυμό ντομάτας ή πουρέ ντομάτας και το νερό,
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο,
ενάμισι φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο,
Αλάτι,
Πιπέρι

Προετοιμασία:

Πρώτα πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, κόψτε μία λεπτή
στρογγυλή φέτα από την κορυφή στις ντομάτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και φυλάξτε τα
στην άκρη. Αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού της ντομάτας με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Κόψτε τις κορυφές στα από τις πιπεριές και κρατήστε τα στην άκρη.

Στη συνέχεια, για την προετοιμασία της γέμισης με τον ακόλουθο τρόπο: Ζεσταίνουμε το λάδι σε
ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε αυτό, μέχρι να καφέτίσουν.

Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το σοταριστεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα
κουτάλι όλη την ώρα. Προσθέστε τον πολτό ντομάτας, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το
δυόσμο και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μία ώρα.
Στη συνέχεια, πλένετε και στραγγίζετε το ρύζι. Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα γέμιση
και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Γεμίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές,
που έχετε τοποθετησει σε ένα πυρέξ  ή ταψι, με τη γέμισή σας.
Τοποθετήστε τις  κορυφές απο τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Ρίξτε λίγο χυμό ντομάτας στο σκεύος και γεμίστε τα κενά
μεταξύ των γεμιστών ντομάτων και πιπεριών με κομμένες πατάτες.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.
Σημείωση: (όταν γεμίζετε τις ντομάτες, να είστε προσεκτικοί να μην τις παραγεμίζετε)

Trackback από το site σας.